уторак, 27. септембар 2016.

На иницијативу грађана, Град Београд и Општина Звездара средили Улицу Рада Кондића у Малом Мокром Лугу

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, заједно са председником општине Звездара Милошем Игњатовићем и чланом Оштинског већа Новком Стељићем, обишао је данас завршене радове у Улици Рада Кондића у Малом Мокром Лугу и том приликом разговарао са грађанима. Петронијевић је подсетио да су пре три месеца били овде јер је рађена горња улица и да су им житељи овог дела општине рекли да им попречне улице праве проблем, јер кад пада киша вода се слива и тешко је доћи до стамбених објеката. То је посебно изражено зими.

– Урадили смо више од километра попречних улица, али настављамо и даље док све не буду завршено. Срамота је да у 21. веку асфалтирамо улице у главном граду Србије, али такву смо ситуацију једноставно затекли. У претходне две године трудили смо се да што више улица и поправимо и пресвучемо, али и да „доведемо” асфалт до стамбених кућа – истакао је Петронијевић.

Он је додао да ће Град Београд и надаље комуницирати с грађанима и радити на решавању њихових проблема. 

– Асфалтирање ће бити настављено док све улице у Београду не буду сређене. Само на Звездари је у овој години закрпљено више од 450 ударних рупа, а град има план да у наредних десет година пресвуче асфалт на свим улицама којима се крећу линије градског превоза – рекао је Петронијевић.

Милош Игњатовић прецизирао је да су грађани овог дела Звездаре општини упутили иницијативу за уређење улице, а она је у сарадњи са ЈКП „Београд-пут” почела да решава нагомилане проблеме који су настали у претходних неколико година. Он је додао да је до сада урађено више од хиљаду метара разних прилаза улици и да ће у наредних десет дана бити урађено још око 500 метара. 

– Има још проблема које општина у наредном периоду треба да реши и то ће, у сарадњи са грађанима, бити и урађено. Обавеза је да саслушамо које су потребе грађана и да, према нашим могућностима и надлежностима, реагујемо – нагласио је Игњатовић.

Присутни грађани, станари улице изразили су задовољство реконструкцијом и уређењем улице и захвалили општини и граду јер ће им услови живота сада бити знатно бољи. 

Надлежне општинске службе, у сарадњи са Дирекцијом за путеве града, асфалтирале су Улицу Рада Кондића и прилазе. Од укупно 14 прилаза, до сада је завршено седам, тренутно се раде три, а преостала четири биће завршена до краја октобра.